Vermoedelijke XI Ajax tegen FK Vojvodina

Vermoedelijke XI Ajax: Farioli voert wijziging door om klus te klaren in Servië

1 augustus om 17:03
Laatste update: 1 augustus om 17:03

Na de 1-0 overwinning in Amsterdam reist Ajax af naar Servië om de klus tegen FK Vojvodina te klaren. Met welke elf spelers gaan de Amsterdammers beginnen aan het belangrijke duel in de tweede voorronde van de Europa League? VoetbalPrimeur neemt de vermoedelijke opstelling van Ajax met je door!

"We beginnen het duel met een 0-0 stand, dit is een finale", aldus trainer Francesco Farioli, die na negentig minuten in Amsterdam invaller Branco van den Boomen bedankte voor de minieme zege. In Servië moet de hoop op Europees voetbal andermaal in leven worden gehouden.

De vermoedelijke opstelling van Ajax

In de 'finale' tegen Vojvodina is er onder de lat opnieuw plek voor Remko Pasveer, verzekerde Farioli op de persconferentie voorafgaand aan het duel. Naar verwachting blijft ook de Ajax-defensie in Servië ongewijzigd. Dat betekent dat Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato opnieuw aan de aftrap verschijnen. Het blok op het middenveld lijkt weer gevormd te worden door Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim. 

Voorin kan Farioli nog niet beschikken over Brian Brobbey en Steven Bergwijn, die in Amsterdam achterblijven. Het duo is net terug van vakantie en wordt door Ajax niet klaar geacht voor de strijd tegen Vojvodina. Het is ook nog maar de vraag of Steven Berghuis vanaf de aftrap kan beginnen. Dat betekent normaal gesproken dat Carlos Forbs en Chuba Akpom verzekerd zijn van een basisplaats. Christian Rasmussen, die in de heenwedstrijd geen potten kon breken, lijkt op de bank plaats te nemen. Zijn plek op rechtsvoor lijkt ingenomen te worden door Bertrand Traoré. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Traoré, Akpom, Forbs. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!