Flinke opluchting voor Boëtius: 'Kanker is weg, ik wil weer aan de bak'

Enorm goed nieuws voor Boëtius: 'Ik ben schoon, de kanker is weg'

31 juli om 22:41
Laatste update: 31 juli om 22:46

Jean-Paul Boëtius heeft goed nieuws: de aanvaller heeft voor de tweede keer in zijn leven kanker overwonnen. Na een succesvolle behandeling van zijn teelbalkanker is nu ook de ziekte in zijn lymfeklieren succesvol aangepakt. 

Boëtius, bij wie eerder dit jaar uitzaaiingen werden geconstateerd, vertelt bij De Oranjezomer dat de chemotherapie en behandelingen hun vruchten hebben afgeworpen. "Het gaat goed met me en ik heb goed nieuws gekregen vanuit het ziekenhuis. We hebben de gewenste resultaten behaald", lacht hij. "Ik zeg het nu gewoon: ik ben schoon."

De oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Basel, KRC Genk en Mainz is bovendien nog lang niet klaar met voetballen. "Ik ben fit en ik wil weer aan de bak", klinkt het onder meer. "Ik heb keihard getraind. Natuurlijk heb ik nog bepaalde dromen, want ik ambieer nog steeds het hoogste."

Boëtius' meest recente club was het Duitse Hertha BSC. Daar stond de vleugelaanvaller tot juli 2023 onder contract. Boëtius trainde in de winter nog mee met Sparta Rotterdam, maar tot een overeenkomst kwam het niet. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!