'Meerdere clubs uit Nederland geïnteresseerd in Trésor'

'Burnley is uitgekeken op linksbuiten, Nederlandse clubs tonen interesse'

1 augustus om 06:45
Laatste update: 1 augustus om 15:25

Meerdere clubs uit Nederland, Frankrijk en Spanje azen op de handtekening van Mike Trésor Ndayishimiye. De linkervleugelaanvaller, die ook een tijdje in de Eredivisie heeft gespeeld, mag vertrekken bij Burnley. 

Het Laatste Nieuws meldt dat Trésor op het punt staat Burnley te verlaten en dat de oud-speler van onder meer NEC en Willem II de clubs voor het uitkiezen heeft. Volgens de Belgen is er ook veel interesse uit Nederland, al wordt niet vermeld van welke clubs die interesse komt. PSV lijkt in ieder geval niet in de markt te zijn voor de linksbuiten, meldt PSV-watcher Rik Elfrink. 

Trésor vertrok na zijn periode in de Eredivisie naar KRC Genk, waar hij uitgroeide tot een van de beste spelers van de Belgische competitie. Op voorspraak van Vincent Kompany werd hij naar Burnley gehaald, waar hij minder goed uit de verf kwam. In 19 duels, voornamelijk invalbeurten, produceerde hij geen doelpunten of assists. 

'Na een teleurstellend jaar bestaat de kans dat Trésor uitgeleend wordt', is dan ook de conclusie van HLN. Trésor heeft nog tot medio 2028 een contract in Engeland. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!