Atlético laat oog vallen op Clement Lenglet

'Atlético schaakt op meerdere borden en komt na Hancko uit bij Barça-verdediger'

31 juli om 18:12
Laatste update: 31 juli om 18:31

Volgens Foot Mercato is Atlético Madrid concreet geïnteresseerd in Clément Lenglet. Die interesse zou mede voortgekomen zijn uit het feit dat het de Spaanse topclub maar niet lukt om David Hancko los te weken bij Feyenoord

'Geconfronteerd met de moeilijkheid van het Hancko-dossier, begon Atlético gesprekken met de vertegenwoordigers van Lenglet', aldus Santi Aouna, transferexpert van Foot Mercato. Het verhaal is inmiddels bekend. Atlético wil zich dolgraag versterken met Hancko, maar blijft vooralsnog bot vangen bij Feyenoord. De Rotterdammers willen de Slowaakse verdediger alleen laten gaan bij een bod van ongeveer 40 miljoen euro, maar daar willen Diego Simeone en co. (nog) niet aan voldoen. 

Om straks in ieder geval niet met lege handen te staan, schaakt de club op meerdere borden. Het hoopt de 29-jarige Lenglet nu los te weken bij Barcelona, daar waar hij nog tot medio 2026 onder contract staat. De Franse verdediger werd afgelopen seizoen verhuurd aan Aston Villa, en lijkt ook komend seizoen niet op al te veel speeltijd te kunnen rekenen. Er is al contact geweest tussen Atlético en de entourage van Lenglet. 

Hoewel Atlético nu bezig is met Lenglet, blijft het geïnteresseerd in Hancko. De Spanjaarden hoopten de Feyenoorder eigenlijk al voor komende zondag in te kunnen lijven. Dan reist de club af naar Hong Kong voor een trip ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!