Guus Franke baalt van vertraging bij Vitesse

Beoogd Vitesse-redder Franke wijst naar KNVB: 'Verloren tijd kan cruciaal zijn'

31 juli om 16:40
Laatste update: 1 augustus om 15:14

Guus Franke, de beoogd eigenaar van Vitesse, heeft in een reactie aan De Telegraaf laten weten teleurgesteld te zijn over het late verzoek van de licentiecommissie van de KNVB om meer informatie over het overnameproces te verstrekken. Franke geeft aan dat hij in een eerder stadium al heeft aangegeven dat hij, waar nodig, bereid is om extra toelichting te geven.

Vitesse maakte eerder op woensdag al bekend dat het alle documenten heeft ingeleverd bij de beroepscommissie van de KNVB in het beroep tegen intrekking van de proflicentie. De Arnhemmers moesten daarvoor een sluitende begroting indienen. Volgens Edwin Reijntjes, de algemeen directeur van Vitesse, staan de beroepszaak over de proflicentie en het overnameproces los van elkaar. 

Vorige week maakte Vitesse al duidelijk dat de club voor de benodigde begroting niet terug kon vallen op de garantstelling van Franke. Hij wil immers pas garant staan als hij daadwerkelijk aandeelhouder is. Om die reden heeft Vitesse een begroting ingeleverd zonder inbreng van Franke. Er wordt daarover in Arnhem een positief besluit verwacht. 

In een reactie aan De Telegraaf laat Franke weten dat hij alle benodigde informatie al bij de KNVB heeft aangeleverd. "Omdat we niets hoorden van de KNVB hebben we bijna drie weken geleden al aangeboden dat de KNVB het rapport van forensisch accountantskantoor Grant Thornton verder zou uitdiepen", vertelt hij. "We hebben aangegeven dat we daaraan alle medewerking zouden geven, maar hebben daar nooit een reactie op gekregen. En nu, een dag voor de deadline, komen ze alsnog met vragen die toen al gesteld hadden kunnen worden en eenvoudig beantwoord hadden kunnen worden."

De zakenman baalt van de situatie. "Ik ben hieraan begonnen omdat ik van mening ben dat Vitesse gered kan worden. Wij hebben hier inmiddels ook veel tijd, energie en geld in geïnvesteerd. Wij beraden ons nu op onze positie. Het is alleen jammer dat de verloren tijd straks weleens cruciaal kan blijken te zijn in een scenario waar niemand op zit te wachten." 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!

(