Barça schakelt door van Williams naar Olmo

'Barcelona schakelt noodgedwongen door van Williams naar EK-topscorer'

31 juli om 13:40
Laatste update: 1 augustus om 15:01

FC Barcelona denkt dat het binnenhalen van droomtarget Nico Williams lastig gaat worden. De Catalanen schakelen daarom door en willen nu Dani Olmo van RB Leipzig halen, maar ook voor hem weigeren de Catalanen de hoofdprijs betalen.

Wat betreft het halen van Williams heerst er steeds minder optimisme binnen de clubleiding van Barcelona. De Catalanen waren zelfverzekerd dat een deal met de Spaanse buitenspeler kon slagen, maar zijn twijfels hebben een kink in de kabel gebracht. De zaakwaarnemer van Williams en de clubleiding van Bilbao zouden heel veel druk op hem leggen om te blijven. Barça sluit een transfer nooit uit, maar is wel een stuk minder optimistisch.

Door het verloren optimisme rond een deal met Williams, wil Barça nu overschakelen naar Olmo. Dat meldt Relevo. Eerst wilde de club beide spelers halen, maar vanwege de financiële situatie bleek dit onhaalbaar. Olmo zou zelf graag terug naar Barcelona willen, de club waar hij een gedeelte van zijn jeugdopleiding doorliep. Die wil om terug te keren hoopt Barça in te zetten in de gesprekken met RB Leipzig.

Barça wil in ieder geval niet meer dan zestig miljoen euro betalen voor Olmo. Mede door de wil die de Spanjaard zelf heeft om terug te keren, hoopt Barça Leipzig daarmee te kunnen overtuigen. Het waarschijnlijke aanblijven van Xavi Simons bij de Duitse club zou ook belangrijk kunnen zijn.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!