Guardiola geniet stiekem van Barça en prijst Flick

Guardiola geniet stiekem van Barça en prijst Flick: 'Dat was buitengewoon'

31 juli om 12:55
Laatste update: 31 juli om 20:01

Pep Guardiola raakte vannacht onder de indruk van zijn oude club FC Barcelona. De manager dolf met Manchester City na strafschoppen het onderspit tegen de Catalanen. Hij prijst de hand van Hansi Flick.

Voor Guardiola blijft elk weerzien met Barça speciaal. "Of het nou vriendschappelijk is of niet, het is altijd speciaal om tegen Barcelona te spelen. Ik zal ze altijd dankbaar zijn. Ze hebben me de training gegeven als speler, als persoon en later als coach... zonder hen, zonder Barcelona, ​​was dit allemaal niet mogelijk geweest", zegt hij op een persconferentie in de Verenigde Staten.

Nog meer dan de Premier League-kampioen trad Barça aan met de nodige jonge spelers. La Masía, de befaamde jeugdopleiding van La Liga-grootmacht, stelde opnieuw niet teleur. De talenten hielden City op een 2-2 gelijkspel en namen de strafschoppen vervolgens beter. "Het is het kroonjuweel. Het bewijst dat de jeugdopleiding nooit faalt. Deze generatie is geweldig. Ik weet niet wat ze te eten krijgen van hun ouders, want ze zijn uitzonderlijk."

Guardiola liet zich met name lovend uit over Lamine Yamal. "Hij is buitengewoon. Rodri spreekt altijd lyrisch over hem als hij terugkomt van het nationale team. Hij is speciaal. Hij zal ups en downs hebben, maar zijn potentieel is spectaculair. Laten we hopen dat hij rustig blijft, de verwachtingen kunnen schadelijk zijn."

Tijdens het oefenduel in Orlando zag Guardiola meteen de hand van Flick terug bij Barcelona. "We hadden grote problemen met ze. Ik vond het erg leuk om ze zo weer eens te zien spelen. Het positiespel was echt buitengewoon. De vleugelspelers fungeerden weer als echte vleugelspelers. En ze kwamen in één-tegen-één-situaties. Dat had Flick goed voor elkaar."

"Het was een geweldige test, tegen een geweldige ploeg. Wij hebben van Barça geleerd", aldus Guardiola, die sowieso enthousiast is over Flick. "Ik ben lid, ik heb het recht om mijn mening te uiten. En ik geloof dat hij uitzonderlijk persoon en coach is. Hij heeft zich al bewezen. Zijn Bayern domineerde in Europa in 2020. Hij moet de tijd krijgen. Ik wens hem het allerbeste."