Hard gelag: Pröpper dreigt Twente te verlaten

'Hard gelag voor FC Twente: aanvoerder Pröpper staat voor transfer'

31 juli om 11:10
Laatste update: 1 augustus om 15:03

FC Twente dreigt aanvoerder Robin Pröpper kwijt te raken. Minder dan een week voor de cruciale clash met Red Bull Salzburg is de dertigjarige verdediger op weg naar Rangers FC, meldt TC Tubantia.

Een vertrek van Pröpper is een aderlating voor FC Twente. De mandekker is uitgegroeid tot steunpilaar en leider van de Enschedese defensie, nadat hij in 2021 transfervrij overkwam van streekgenoot Heracles Almelo. Hij had afgelopen seizoen een groot aandeel in het behalen van de derde plaats in de Eredivisie, waardoor de Tukkers zich plaatsten voor de derde voorronde van de Champions League. 

FC Twente neemt het daarin op tegen Red Bull Salzburg, maar Pröpper lijkt er dinsdag in Oostenrijk al niet meer bij te zijn. Rangers maakt zich sterk voor zijn komst en een transfer lijkt spoedig zijn beslag te krijgen. Hoeveel de routinier moet kosten, is niet duidelijk. Hij verlengde vorig jaar nog zijn contract tot medio 2027. Pröpper zag het wel voor zich om zijn loopbaan af te sluiten in De Grolsch Veste, maar stond tegelijk nog open voor een buitenlands avontuur. Daarover zouden beide partijen afspraken hebben gemaakt, waardoor Pröpper nu na drie jaar kan vertrekken.

Met Mees Hilgers, Max Bruns, Alec van Hoorenbeeck en Julian Mesbahi heeft coach Joseph Oosting nog wel de beschikking over vier centrale verdedigers. Het verwachte vertrek van Pröpper hakt er desondanks in.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!