'Juventus pakt door met bod op Koopmeiners'

'Het spel is op de wagen: Juventus brengt bod uit op Koopmeiners'

31 juli om 10:25

Het spel rond Teun Koopmeiners is nu dan echt op de wagen: Juventus heeft een eerste bod uitgebracht op de middenvelder van Atalanta Bergamo. Dat melden Fabrizio Romano en Matteo Moretto woensdagochtend.

Volgens de transferexperts bedraagt het voorstel van La Vecchia Signora 45 miljoen euro. Atalanta lijkt niet meteen overstag te gaan en zet zijn hakken voorlopig in het zand. De Europa League-winnaar zou een vraagprijs van liefst zestig miljoen hanteren. In de komende weken moeten de Serie A-rivalen elkaar zien te naderen.

Koopmeiners heeft zijn zinnen gezet op een transfer en bereikte al in mei een persoonlijk akkoord met Juventus. De voormalig AZ-aanvoerder werd ook in verband gebracht met clubs als Liverpool, maar zijn voorkeur gaat uit naar een langer verblijf in Italië. Koopmeiners geldt als toptarget in Turijn, nadat hij afgelopen seizoen vijftien keer scoorde en zeven assists gaf in 51 officiële duels. Door een liesblessure moest hij wel het EK missen met Oranje.

Juventus verkocht dinsdag Matias Soulé aan AS Roma, dat zo'n 26 miljoen betaalde voor de Argentijnse buitenspeler. Daarmee heeft de Italiaanse topclub voldoende financiële ruimte om door te pakken voor Koopmeiners. Dean Huijsen vertrok bovendien naar Bournemouth, waardoor Juve zich ook lijkt te willen melden voor de Franse verdediger Jean-Clair Todibo van OGC Nice.

Juventus trok deze zomer ook al de buidel voor doelman Michele di Gregorio, linksback Juan Cabal en middenvelders Douglas Luiz en Khéphren Thuram.