'Boscagli twijfelgeval voor JC Schaal'

'PSV in de problemen: duel met Feyenoord 'uiterst twijfelachtig' voor sterkhouder'

31 juli om 08:26
Laatste update: 31 juli om 08:52

Het meespelen van Olivier Boscagli bij PSV tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal is 'uiterst twijfelachtig'. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De verdediger lijkt toch problemen over te hebben gehouden aan de botsing in het oefenduel met Valencia. 

Eerder werd al bekend dat Mauro Júnior door de blessure die hij opliep in het oefenduel met Valencia weken uit de roulatie is. Daardoor is Fredrik Oppegard de enige optie op linksback voor Peter Bosz. De Eindhovenaren halen de zeventienjarige Rav van de Riet bij de selectie om als reserve te fungeren achter de vorig seizoen aan Heracles Almelo verhuurde linksback. Links centraal komt PSV nu echter ook in de problemen, omdat de blessure van Boscagli toch iets erger is dan verwacht.

Hugo Duro, die het ook aan de stok kreeg met Noa Lang, beukte de Monegask tegen de grond, waarna Boscagli noodgedwongen gewisseld werd. Het idee is niet dat de linkspoot er weken zal liggen, maar het duel met Feyenoord van aankomende zondag komt mogelijk te vroeg. Door de langdurige blessure van Armando Obispo moet PSV de blessure van Boscagli mogelijk opvangen door Jerdy Schouten een linie naar achteren te schuiven en hem naast Ryan Flamingo te posteren. 

Omdat de spoeling achterin steeds dunner wordt, is PSV nadrukkelijk op zoek naar een centrale verdediger, terwijl ook de komst van een linksback niet uitgesloten is. Van den Berg is het toptarget van PSV voor de achterhoede, maar de onderhandelingen met Liverpool staan momenteel op on hold

In de nieuwste #DoneDeal wordt er een suggestie gedaan welke linksback voor PSV interessant zou kunnen zijn. Beluister de aflevering hieronder!