Wieffer: 'Liverpool eigenlijk geen optie geweest'

Geen hereniging met Arne Slot: 'Liverpool is eigenlijk geen optie geweest'

30 juli om 22:40

Mats Wieffer verwacht op tijd fit te zijn voor de start van het Premier League-seizoen. De 24-jarige middenvelder denkt dat hij uitstekend op zijn plek is bij Brighton & Hove Albion.

"Ik heb anderhalf jaar goed gespeeld bij Feyenoord en dacht dat dit wel het goede moment was voor mij om deze stap te maken", zegt Wieffer bij Viaplay. "Helemaal als je ziet wat Brighton de afgelopen jaren heeft gedaan. Met het opleiden van spelers, het verkopen van goede spelers, de manier van spelen en hoe graag ze mij wilden hebben. Dat zijn allemaal dingen die heel positief zijn."

Voor Wieffer was het vrij snel duidelijk dat hij naar Brighton wilde. "Er waren nog wel een paar clubs, maar zo concreet als Brighton niet echt." Ook van een transfer naar het Liverpool van Arne Slot was geen sprake meer. "Liverpool is eigenlijk niet een optie geweest. Ik was al heel lang met Brighton in gesprek en had het gevoel dat zij mij heel graag wilden hebben. Voordat ik naar Feyenoord ging had ik al met Union (Sint-Gillis, red.) gesproken, zij werken samen met Brighton. Ze kennen mij dus eigenlijk al heel erg lang. Dat gevoel zat meteen heel erg goed."

Wieffer kijkt ernaar uit om zich te meten met de topspelers in de Premier League. "Ik heb er heel veel zin in, maar moet eerst zorgen dat ik helemaal fit ben", doelt hij op zijn bovenbeenblessure, die hem het EK kostte. "Ik heb nu vier keer volledig meegetraind, dus conditioneel moet het nog wel wat beter. We moeten het rustig opbouwen. Het gaat de laatste tijd wel goed. Soms wordt het wat stijf aan het einde van de training, maar verder heb ik nergens last van", aldus de controleur, die verwacht dat hij er bij de Premier League-start zal staan. Brighton treft op 17 augustus Everton.

Wieffer merkt kleine verschillen tussen Feyenoord en Brighton. "Bij Feyenoord hadden we ook wel een hoog niveau op de trainingen, maar het is met name de intensiteit. Met drukzetten en omschakelen, gaat het net iets sneller. In de Premier League zal het wel heel anders zijn. Daar zal ik aan moeten wennen, maar ik hoop dat het heel snel gaat. Zodat ik snel van waarde kan zijn voor het team. Ik denk dat ik hier goed pas en het is aan mij om het te laten zien."