Ron Jans juicht Rangers-transfer Cerny toe

Ron Jans juicht Rangers-transfer toe: 'Hij is één van mijn favorieten'

30 juli om 21:32

Ron Jans is zeer enthousiast over de overstap van Vaclav Cerny naar Rangers. De trainer werkte bij FC Twente met de 26-jarige Tsjech samen en is ervan overtuigd dat hij een succes wordt op Ibrox. 

Rangers huurt Cerny komend seizoen van VfL Wolfsburg. "Vaclav is één van mijn favorieten. Ik hield ervan om met hem te werken", verklapt Jans in The Herald. "Als jong talent werd hij gezien als één van de grootste talenten van Europa. Vaclav was razendsnel. Zijn linkervoet is ongelooflijk en hij werkt heel hard. Hij is een speler met hoge intensiteit in de omschakeling en in het druk zetten."

De huidig oefenmeester van FC Utrecht ziet wel een valkuil voor de vleugelaanvaller. "Soms wil hij dat dingen te snel gaan en moet hij rustiger zijn in zijn hoofd. Maar we houden allemaal van spelers die iets speciaals kunnen." Volgens Jans lag het bovendien niet aan Cerny dat hij niet uit de verf kwam bij VfL Wolfsburg, dat een jaar geleden nog acht miljoen euro aan FC Twente voor hem betaalde. De Bundesliga-club hanteerde een 3-5-2 systeem. "Voor mij is het zonde van het voetbal als je niet met buitenspelers speelt. De meeste vleugelspelers zijn bovendien niet geschikt voor een 3-5-2. Dat was het probleem voor Vaclav in Wolfsburg."

Jans weet dat Cerny zichzelf weleens in de weg zit als het niet gaat zoals hij wil. "Maar als trainer is hij een geweldige jongen om mee te werken en hij is nu meer volwassen. Vaclav heeft gewoon twee dingen nodig: vertrouwen en een goede band met de coach en de fans."

Bovendien ziet Jans een Twente-duo in ere worden hersteld. Cerny vormde in Enschede een levensgevaarlijke tandem met spits Danilo in het seizoen 2020/2021. "Zij hadden een geweldige connectie. De chemie was heel erg goed. Ze maakten zoveel doelpunten in die eerste seizoenshelft. Het was sensationeel."