'El Ghazi wil carrière voortzetten in Wales'

Update: 'El Ghazi is door FIFA-regel verlost van Mainz en tekent in Championship'

30 juli om 21:16
Laatste update: 1 augustus om 14:57

Anwar El Ghazi hoopt na zijn breuk met FSV Mainz 05 spoedig weer aan de slag te kunnen. De Nederlandse aanvaller kan zijn loopbaan voortzetten bij Cardiff City, dat uitkomt in het Championship. Dat meldt Sky Sports.

Mainz en El Ghazi staan lijnrecht tegenover elkaar sinds de speler zich op sociale media uitliet over het conflict tussen Israël en Hamas. 'From the river to the sea, Palestine will be free', schreef hij op Instagram. Die omstreden leus was voor de Bundesliga-club reden om hem op straat te zetten. De rechtsbuiten vocht dat aan en de Duitse rechter oordeelde onlangs dat hij onterecht was ontslagen. Der Karnevalsverein ging overigens meteen in beroep.

Ondertussen is het uitgesloten dat El Ghazi terugkeert bij Mainz. Hij wacht tot zijn openstaande salaris is uitbetaald en verlangt volgens Sky ook een schadevergoeding. Zodra beide partijen het eens zijn over de afwikkeling, wil de oud-speler van Ajax en PSV aan de slag bij Cardiff City. De formatie uit Wales eindigde het afgelopen seizoen als twaalfde in het Championship en denkt de ervaring van El Ghazi goed te kunnen gebruiken. 

De tweevoudig Oranje-international speelde al meer dan honderd wedstrijden in het Engelse voetbal. Hij kwam tussen 2018 en 2022 achtereenvolgens uit voor Aston Villa en Everton. Na Arsenal-duo Calum Chambers en Chris Willock moet hij de derde zomerse aanwinst worden van Cardiff.

Update: Anwar El Ghazi gaat een eenjarig contract tekenen bij Cardiff City, meldt De Telegraaf. De vleugelaanvaller beroept zich op een FIFA-regel dat een speler transfervrij is als hij drie maanden geen salaris heeft ontvangen. El Ghazi heeft FSV Mainz op de hoogte gebracht dat hij zijn contract laat ontbinden. Daardoor staat niets een overstap naar de club uit Wales nog in de weg.