Mainz gaat in beroep tegen El Ghazi: 'Argument van rechter is onbegrijpelijk'

Mainz gaat in beroep tegen El Ghazi: 'Argument van rechter is onbegrijpelijk'

16 juli om 20:55
Laatste update: 18 juli om 17:49

FSV Mainz gaat in beroep in de zaak tegen Anwar El Ghazi. De Duitse rechtbank oordeelde onlangs dat de aanvaller onterecht werd ontslagen nadat hij zich op sociale media uitliet over de oorlog tussen Israël en Hamas. Daar legt Mainz zich niet bij neer. 

FSV Mainz 05 en El Ghazi staan lijnrecht tegenover elkaar sinds de speler zich op sociale media roerde in de discussie over de oorlog. 'From the river to the sea, Palestine will be free', schreef hij onder meer in een bericht op Instagram. De leus is omstreden vanwege het gebruik door Hamas en de zin door sommigen als antisemitisch wordt beschouwd. Reden genoeg voor Mainz om de aanvaller na een lange soap op straat te zetten, waarna El Ghazi juridische stappen ondernam.

De rechtbank oordeelde eerder deze week dat er geen sprake was van plichtsverzuim en dat onmiddellijke opzegging van het contract van El Ghazi niet gerechtvaardigd was, omdat Mainz te laat zou zijn met het ontslag. Voor een ontslag zonder opzegtermijn mag maximaal veertien dagen de tijd worden genomen. El Ghazi zou bovendien recht hebben op zo'n 1,7 miljoen euro aan openstaande salarissen en bonussen.

Met dat vonnis gaat Mainz voorlopig dus niet akkoord. "Voor ons is het deadline-argument onbegrijpelijk wanneer je kijkt naar de context van deze situatie. We hebben Mainz dus geadviseerd om in beroep te gaan", aldus Johan-Michel Menke, de arbeidsjurist van de club. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.