Meulensteen kijkt uit naar samenwerking met Pirlo: 'Keek naar hem op'

Meulensteen kijkt uit naar samenwerking met grote naam: 'Keek altijd naar hem op'

30 juli om 18:21

Melle Meulensteen hoopt veel te leren van Andrea Pirlo. De voormalig spelmaker van onder meer AC Milan en Juventus is bij Sampdoria de nieuwe trainer van Meulensteen, die Vitesse inruilde voor Genua.

"Ik hoorde van mijn zaakwaarnemer dat Sampdoria geïnteresserd was. Ik was al heel snel enthousiast. Wat me uiteindelijk over de streep trok, was de grootte van de club, de geschiedenis, de fans en de trainer", stelt Meulensteen via de eigen kanalen van de club.

"Het was altijd een droom om in Italië te spelen", vervolgt Meulensteen, die niet de eerste Nederlander is bij Sampdoria. Ruud Gullit en Clarence Seedorf gingen hem voor. "Veel mensen vertelden me over de Nederlandse spelers die hier gespeeld hebben. Legendes. Sampdoria is ook een hele bekende club in Nederland."

Pirlo is de nieuwe trainer van Meulensteen. Iemand waar de Nederlander vroeger veel naar keek. "Hij is een van de spelers naar wie ik altijd opkeek. Hij was heel rustig en las de wedstrijd heel goed. Ik denk dat ik uiteindelijk veel van hem kan leren. Hij is een van de besten ooit op mijn positie. Ik heb nog niet genoeg met hem gesproken, maar dat zal de komende dagen en weken wel komen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!