Groß stapt van Brighton over naar Dortmund

Update: Brighton verkoopt ploeggenoot van Wieffer definitief aan Dortmund

1 augustus om 15:37
Laatste update: 1 augustus om 15:37

Pascal Groß wordt de nieuwste aanwinst van Borussia Dortmund. De 33-jarige middenvelder van Brighton and Hove Albion maakt voor minimaal zeven miljoen euro de overstap van Engeland terug naar Duitsland.

De verwachting is dat binnen 48 uur al het papierwerk gereed is, maar de deal is inmiddels helemaal rond. De zeven miljoen euro die Brighton ontvangt voor Groß kan door bonussen nog oplopen tot tien miljoen euro. Volgens Fabrizio Romano en de Duitse tak van Sky Sport wordt Groß spoedig gepresenteerd als speler van Borussia Dortmund. De Duitse club eindigde vorig seizoen vijfde in de Bundesliga.

Groß had nog een contract tot de zomer van 2025 bij Brighton. De Engelse club kocht de Duitse middenvelder in 2017 voor drie miljoen euro van Ingolstadt. Sindsdien is hij elk seizoen van waarde geweest voor Brighton. In 261 officiële wedstrijden voor de Engelse club gaf Groß 52 assists en maakte hij 32 goals. De Duitser stond ook bekend om zijn multifunctionele inzetbaarheid, aangezien hij op bijna elke positie uit de voeten kan.

Update: Groß is donderdagochtend gepresenteerd bij Dortmund. De middenvelder heeft in Duitsland zijn handtekening gezet onder een cotnract tot medio 2026.