Weghorst flirt met Ajax: 'Het is de grootste club uit Nederland'

Weghorst: 'Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik niet te zeggen'

30 juli om 14:59

Wout Weghorst heeft zich in een interview met het Duitse Kicker uitgelaten over de interesse van Ajax. De 39-voudig international van Oranje noemt Ajax 'de grootste club uit Nederland' en lijkt een terugkeer naar ons land niet uit te sluiten. 

"Er zijn een paar clubs geïnteresseerd, maar ik ga nu eerst beginnen met trainen bij Burnley", vertelt Weghorst over zijn huidige situatie. Een vertrek bij Burnley lijkt daarbij zijn voorkeur te genieten. "Hopelijk kan ik me voorbereiden op een succesvol jaar. Ik denk dat we een oplossing moeten vinden die voor beide partijen geschikt is."

Weghorst wordt vervolgens aan de tand gevoeld over de interesse van Ajax. "Voor mij moet het totaalpakket kloppen, we krijgen ons vierde kind en we hebben als gezin de afgelopen jaren veel gereisd", begint Weghorst, die aangeeft op zoek te zijn naar een 'vaste plek' als thuis en daarom Nederland als optie beschouwt. Toch weigert hij het achterste van zijn tong te laten zien. "Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik niet te zeggen."

De 31-jarige spits vertelt bovendien nog lang niet aan een voetbalpensioen te denken. "Momenteel heb ik het plan om te spelen tot ik 37 of 38 ben. Ik voel me goed, ik ben in topvorm. Als ik al die jonge spelers zie, de nieuwe generatie die opkomt, voel ik me wel anders als beginnende dertiger. Maar zeker niet oud."

Ajax heeft naar verluidt wel oren naar de komst van Weghorst, maar zal eerst geld vrij moeten maken met de verkoop van huidige spelers. Ook FC Twente keek naar Weghorst, maar koos uiteindelijk voor Sam Lammers. Ook Trabzonspor zou interesse hebben in Weghorst.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!