Willem II accepteert voorstel KNVB

Voorstel KNVB geaccepteerd: Willem II zonder fanatieke aanhang in eerste thuisduel

30 juli om 13:57

Willem II speelt de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Sparta Rotterdam zonder publiek op de Kingside. Het vak van de fanatieke aanhang blijft leeg omdat de Tilburgers akkoord zijn gegaan met een schikkingsvoorstel van de KNVB.

De KNVB kwam met een schikkingsvoorstel voor het herhaaldelijk afsteken van vuurwerk tijdens een duel met sc Telstar. Willem II is nu akkoord gegaan met dat voorstel. Daardoor spelen de Tilburgers het eerste duel in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam zonder publiek op de KingSide. Seizoenskaarthouders op de Kingside kunnen ook geen kaarten aanschaffen voor andere vakken. Bovendien heeft Willem II nog een geldboete gekregen.

'Laat vuurwerk thuis', schrijft Willem II op de clubsite. 'Het is niet toegestaan in en rond het stadion en het leidt tot zware straffen die de club en goedwillende supporters duperen. Bij aanhoudende problemen zal de club genoodzaakt zijn om aanvullende maatregelen te nemen om toekomstige straffen te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is een verbod op spandoeken in het Koning Willem II stadion.'

Op 10 augustus speelt Willem II het eerste duel in de Eredivisie sinds het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Feyenoord is in De Kuip de tegenstander. Op 31 augustus spelen de Tilburgers tegen Sparta in eigen huis.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!