Fernandez na racisme-incident terug bij Chelsea

Veelbesproken Fernandez terug bij Chelsea, middenvelder biedt direct excuses aan

30 juli om 13:22
Laatste update: 30 juli om 13:42

Enzo Fernandez is teruggekeerd bij Chelsea. De middenvelder raakte recent in opspraak door een racisme-incident. De Argentijn heeft direct bij zijn terugkeer zijn excuses aangeboden.

Het verhaal is bekend: nadat Argentinië beslag had gelegd op de Copa América startte Fernandez een livestream op Instagram. Net voordat de middenvelder de stream stopte werd er een racistisch nummer over de Franse selectie ingestart. Dat zorgde voor veel ophef. Zo brachten Chelsea-spelers Wesley Fofana en David Datro Fofana een statement naar buiten over het incident en alle zes de Franse spelers van het eerste team van Chelsea ontvolgden de Argentijn.

Na zijn vakantie is Fernandez nu teruggekeerd bij de Londenaren. Direct na zijn terugkeer heeft de middenvelder zijn excuses aangeboden. Dat melden Ben Jacobs en Fabrizio Romano. Reece James en Axel Disasi vertegenwoordigde de stem van de spelers in gesprek met Fernandez. De middenvelder gaat een bijdrage leveren aan een goed doel dat zich inzet tegen discriminatie.

Het is onbekend of Fernandez een boete heeft gekregen van Chelsea voor het incident. Al snel werd duidelijk dat een verkoop in ieder geval onbespreekbaar was voor de Londenaren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!