'Fernandez niet weg bij Chelsea'

'Chelsea denkt aan boete en training voor Fernandez, verkoop onbespreekbaar'

23 juli om 09:43

Niets wijst erop dat Chelsea Enzo Fernandez wil verkopen naar aanleiding van de ophef rondom zijn persoon. De middenvelder kwam in opspraak door het zingen van een racistisch lied over de Franse selectie.

Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic meldt dat Chelsea niet voornemens is Fernandez te verkopen nadat hij in opspraak is geraakt. De 23-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2032 bij de Londenaren en wordt gezien als een fundamentele speler voor de toekomst. Bovendien betaalde Chelsea meer dan 121 miljoen euro voor de Argentijn.

Chelsea is momenteel bezig met een onderzoek naar de livestream op Fernandez' Instagram account, waarop het door de Franse voetbalbond als racistische bevonden lied te horen was. De Londenaren denken eerder aan een boete en een educatieve training voor Fernandez.

Er wordt wel gesproken van duidelijke interne schade bij Chelsea. Zo brachten Wesley Fofana en David Datro Fofana een statement naar buiten over het incident en alle zes de Franse spelers van het eerste team van Chelsea hebben Fernandez ontvolgd.

Fernandez is momenteel nog op vakantie. Het elftal van Chelsea bijeenbrengen na zijn terugkeer wordt gezien als een grote test voor de nieuwe manager Enzo Maresca.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!