Waarom de Johan Cruijff Schaal in Eindhoven

Waarom wordt de Johan Cruijff Schaal in het Philips Stadion gespeeld?

30 juli om 09:25

PSV en Feyenoord nemen het zondag tegen elkaar op in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat duel wordt afgewerkt in het Philips Stadion, maar waarom is dat zo? VoetbalPrimeur geeft meer informatie.

Van oudsher werd het duel om de Johan Cruijff Schaal altijd gespeeld in de toenmalige Amsterdam Arena, die inmiddels de Johan Cruijff Arena heet. Sinds 2017 is daar verandering in gekomen. Na een besluit van de KNVB wordt de wedstrijd gespeeld in het stadion van de landskampioen. De bond wil de kampioen het thuisvoordeel geven en verwachtte dat de Nederlandse versie van de Supercup daardoor meer belangstelling zou krijgen.

Waarom wordt PSV-Feyenoord in het stadion van de landskampioen gespeeld?

"De officiële aftrap van een nieuw voetbalseizoen, vernoemd naar onze beste voetballer ooit, is een begrip in Nederland. Tegelijkertijd hebben we ons oor te luister gelegd bij supporters en clubs en de verbeterpunten verwerkt in de nieuwe opzet", aldus toenmalig directeur Gijs de Jong over het besluit in 2017. "We houden de traditie dan ook in stand, maar we nemen nu het initiatief om de wedstrijd meer te laten leven onder de clubs en supporters, zodat de Supercup qua entourage in de buurt komt van de KNVB-bekerfinale."

De kraker tussen PSV en Feyenoord wordt dus in Eindhoven afgewerkt. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt. Jeroen Manschot is de scheidsrechter.