Stengs is niet geblesseerd: 'Bouwen rustig op'

Legioen kan rustig slapen: 'Ik heb geen blessure, we bouwen het alleen rustig op'

30 juli om 08:27
Laatste update: 30 juli om 10:54

Calvin Stengs heeft bezorgde Feyenoorders gerustgesteld. De middenvelder van de Rotterdammers kampt niet - zoals eerdere berichtgeving over zijn absentie in het oefenduel met Benfica wél deed vermoeden - met een blessure. 

"Nee, geen blessure. We bouwen het alleen op een zorgvuldige manier op", legt Stengs uit in gesprek met Voetbal International. "Bij Feyenoord monitoren ze alles en wordt heel gericht gekeken naar wat wenselijk is. Maatwerk dus, alleen maar goed."

Na berichten over het missen van het oefenduel met Benfica en het overslaan van een training in Oostenrijk, waar Feyenoord zich voorbereidde op het nieuwe seizoen, sloeg de geruchtenmolen op hol. Stengs heeft een verleden met (zware) knieblessures, waardoor Feyenoorders de bui al zagen hangen. Onterecht, aldus Stengs. "Hoewel ik het liefst elke wedstrijd wil spelen, heeft het geen enkele zin om iets te gaan forceren. Het seizoen moet nog beginnen en zal lang genoeg zijn."

Stengs luistert naar eigen zeggen beter naar zijn lichaam. "Vorig jaar heb ik een knieblessure gehad, en dat bleef ook een beetje terugkomen. Dat is ook wel weer een goede les geweest. We gaan dus heel gericht te werk, dat is alleen maar goed. De medische staf en de fysieke trainers helpen me op een goede manier."

Zonder Stengs ging Feyenoord pijnlijk onderuit in Portugal. Het duel met Benfica eindigde in een 5-0 nederlaag.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!