'Feyenoord is wachten beu en wil geld zien van Boavista'

'Feyenoord is wachten beu en wil geld zien van Boavista'

30 juli om 07:17
Laatste update: 30 juli om 10:51

Feyenoord wacht al twee jaar op de inkomsten van de transfer van Robert Bozenik naar Boavista en wil hulp van de FIFA, zo meldt De Telegraaf. De Portugese club komt zijn afspraken niet na en dat is Feyenoord beu. De Rotterdammers stappen dan ook naar de rechter.

Al twee jaar wacht Feyenoord op het geld dat Boavista over zou maken in ruil voor de diensten van Bozenik, die met Slowakije actief was op het EK. De Portugezen lijken de spits nu te verkopen aan Hellas Verona, maar in Rotterdam heeft men nog altijd het bedrag van ongeveer één miljoen euro niet ontvangen.

Het is niet de eerste keer dat Boavista afspraken schendt, weet het medium. De club heeft reeds dertig transferbans opgelegd gekregen en staat hoog op de sanctielijsten van de FIFA. De voetbalbond zou zijn zelf bepaalde sancties echter niet consequent uitvoeren, waardoor slachtoffers - zoals Feyenoord - de dupe blijven van de overtredingen. Feyenoord stapt nu naar de rechter.

Boavista heeft de dertig bans te wijten aan het feit dat betalingsverplichtingen veelvuldig niet worden nagekomen. Soms worden verplichtingen niet in het geheel voldaan, maar soms wordt er ook helemaal niet betaald, zoals bij Bozenik het geval is.