Meespelen Bergwijn en Brobbey tegen Vojvodina onzeker

Ajax wacht tests af: 'Op basis daarvan wordt besloten of ze afreizen naar Servië'

30 juli om 08:15
Laatste update: 30 juli om 10:53

Het is nog maar de vraag of Ajacieden Steven Bergwijn en Brian Brobbey in actie kunnen komen in de return tegen FK Vojvodina. Het tweetal is terug van hun vakantie, maar moet eerst de nodige medische testen doorstaan. 

Bergwijn en Brobbey, die na het EK met Oranje genoten van een vakantie, werden bij hun terugkeer op sportpark De Toekomst gelijk onder handen genomen en onderworpen aan allerlei fitheidstesten. 'Op basis van die resultaten wordt bepaald of ze meereizen naar Servië', meldt het Algemeen Dagblad

Het is overigens niet zo dat Bergwijn en Brobbey na de EK-exit van Oranje niets meer aan hun fysieke gesteldheid hebben gedaan. Het tweetal kreeg een individueel programma mee op vakantie, meldde trainer Francesco Farioli vorige week al. "Zij zijn erin geslaagd om binnen hun vrije tijd op vakantie te gaan en inmiddels zijn ze aan het werk met hun fitnesscoach."

Ajax won de heenwedstrijd in Amsterdam met 1-0 van Vojvodina dankzij een late treffer van Branco van den Boomen. De return in de tweede voorronde van de Europa League begint donderdag om 20.00 uur. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!