'PSG aast op Kimmich'

'PSG aast op middenvelder van Bayern, mogelijke gevolgen voor Schouten'

29 juli om 19:40
Laatste update: 30 juli om 10:35

Paris Saint-Germain aast op Joshua Kimmich. Dat meldt Fabrizio Romano. De Duitser geldt niet als alternatief voor João Neves. Ook Jerdy Schouten wordt gelinkt aan de Parijzenaren.

Volgens Romano heeft PSG Kimmich op de shortlist staan. De Duitse middenvelder annex rechtsback geldt niet als een alternatief voor Benfica-talent Neves. PSG ziet beide spelers als een optie voor deze zomer. De komst van Kimmich wordt wel haalbaarder geacht, omdat Neves om en nabij de 120 miljoen euro moet kosten.

Het nieuws rondom Kimmich lijkt op de berichtgeving die naar buiten kwam over Schouten. De middenvelder van PSV staat volgens L'Équipe en het Eindhovens Dagblad ook op het lijstje van PSG. De Parijzenaren lijken bij een vertrek van Manuel Ugarte naar Manchester United twee middenvelders te willen halen. Neves is de topkandidaat en het lijkt erop dat PSG uit Schouten en Kimmich zal kiezen voor wat betreft de tweede middenvelder die moet komen. Lukt het niet om Neves binnen te halen, dan bestaat de kans dat PSG beide middenvelders haalt.

PSG en Bayern München hebben momenteel nog geen contact over Kimmich. De Duitse grootmacht is wel op de hoogte van de interesse. De Parijzenaren hoopten de Duitser in eerste instantie pas in 2025 gratis over te nemen, maar daar is nu verandering in gekomen. Volgens Florian Plettenberg kan Kimmich voor een schappelijk bedrag vertrekken. Iets wat dus niet voor Neves en ook niet voor Schouten geldt. PSV zou hopen op veertig tot zestig miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!