Ajax doet meeste moeite om Sergi Roberto te overtuigen

'Ajax doet van alle geïnteresseerden meeste moeite om Sergi Roberto te overtuigen'

29 juli om 13:59
Laatste update: 29 juli om 14:24

Ajax is momenteel bezig om Sergi Roberto te overtuigen van een overstap naar Amsterdam, aldus Mundo Deportivo. Er zijn meerdere clubs die interesse hebben in de transfervrije verdediger annex middenvelder, maar de Amsterdammers steken er volgens het Spaanse medium de 'meeste moeite' in. 

Roberto is transfervrij nadat zijn contract bij FC Barcelona afliep. Ajax wil daar op inspringen, maar heeft te maken met forse concurrentie uit de Premier League. De 32-jarige Spanjaard zou een overstap naar Engeland wel aantrekkelijk vinden, maar heeft de knoop over zijn toekomst nog niet doorgehakt. 

Ook Ajax neemt hij nog in overweging, maar 'vooruitgang' is er niet, meldt MD. Francesco Farioli, de trainer van de Amsterdammers, ziet in Roberto een topkandidaat om het middenveld in de Johan Cruijff ArenA te versterken. 

De optie om naar de Eredivisie te verkassen ligt op tafel, maar de 'omstandigheden zijn niet vergelijkbaar met die van Engelse teams', vervolgt het medium. In de komende dagen zal de oud-aanvoerder van Barcelona een keuze gaan maken. De Engelse clubs die hem op de korrel hebben zijn Aston Villa en West Ham United, terwijl de elfvoudig international ook naar Saudi-Arabië zou kunnen.