David de Gea alsnog naar Genoa

'De Gea en Italiaanse club vinden elkaar alsnog: Spanjaard snel weer onder de lat'

29 juli om 12:11

David de Gea gaat zijn loopbaan tóch wel een herstart geven bij Genoa. De club en de transfervrije doelman lagen aanvankelijk ver uit elkaar wat betreft salarisverwachtingen, maar hebben nu toch een overeenkomst bereikt. Dat meldt Marca

De zoektocht van Genoa naar een nieuwe keeper begon toen het Josep Martínez verkocht aan Internazionale. Niet lang daarna stelde De Gea zichzelf open voor een transfer naar Il Grifone.

De inmiddels 33-jarige Spanjaard, die al meer dan een jaar geen officiële wedstrijd meer keepte, maakte toen ook zijn salariswensen kenbaar. Genoa schrok van het aanbod. Volgens Sky Sports lagen de wensen van De Gea 'onrealistisch' hoog. De Italianen konden daar simpelweg niet aan voldoen, maar nu schijnen beide partijen elkaar alsnog te hebben gevonden. 

De oud-speler van Manchester United zal op korte termijn gepresenteerd worden. Voor hoeveel jaar hij gaat tekenen, is niet duidelijk. Welk jaarsalaris hij uiteindelijk op zal strijken, is ook niet bekend. Genoa was overigens niet de enige club die de 45-voudig international aan wilde trekken. Er was ook interesse vanuit Saudi-Arabië en de Verenigde Staten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!