'Gekke' situatie bij Oranje voor Stengs in 2020

Frank de Boer als schoonvader: 'Als ik slecht heb gespeeld, zegt hij het gewoon'

29 juli om 12:13
Laatste update: 2 augustus om 19:59

Calvin Stengs werkt bij Feyenoord onder Brian Priske, maar heeft in de thuissituatie ook regelmatig een trainer om zich heen. Frank de Boer is zijn schoonvader en geeft Stengs zo nu en dan advies.

Stengs benadrukt in een interview met Voetbal International dat hij 'niet overdreven veel' met De Boer over zijn spel praat. "Ik zie hem vooral als mijn schoonvader, als de leuke opa van mijn zoontje, maar niet als iemand met wie ik het altijd maar over voetbal moet hebben", aldus de Feyenoorder.

"Automatisch gaat het natuurlijk wel vaak over voetbal, dat is niet gek, en vaak ook echt wel interessant, maar niet meer dan nodig is", gaat Stengs verder. "Ik kan hem altijd om advies of een mening vragen, en dat is prettig. Als ik slecht heb gespeeld, zegt hij het ook gewoon, maar dat doet mijn schoonmoeder ook. Het zijn hele leuke mensen."

In de periode dat De Boer bondscoach van Oranje was, speelde Stengs zes interlands. "Dat was wel gek, want dan heb je ook op een andere manier met elkaar te maken. Daarom kan ik het me ook voorstellen dat het voor iemand als Daley Blind soms ook wel raar moet zijn, en dat is dan nog je eigen vader. Maar in die tijd met Frank als bondscoach is het tussen ons uiteindelijk ook goed gegaan."