Yorke bezorgd over United-transfer van Zirkzee

Zirkzee-kritiek van United-icoon: 'Waarom staat hij niet in de basis bij Oranje?'

29 juli om 10:05
Laatste update: 29 juli om 12:00

Niet iedereen is even enthousiast over de transfer van Joshua Zirkzee naar Manchester United. Dwight Yorke, tussen 1998 en 2002 spits op Old Trafford, zet vraagtekens bij de komst van de Nederlander. De oud-spits vraagt zich hardop af waarom hij tijdens het EK in Duitsland lager in de pikorde stond dan Wout Weghorst. 

Zirkzee ging aanvankelijk niet eens mee naar het EK. Uiteindelijk haalde bondscoach Ronald Koeman hem er wel bij, maar meer dan twee hele korte invalbeurten tegen Turkije en Engeland zat er voor de spits niet in. En dat terwijl Weghorst, bekend bij het United-publiek, keer op keer zijn waarde bewees. "Dat is een waarschuwing voor mij", begint Yorke in gesprek met Manchester Evening News. "Al helemaal als je voor zo'n bedrag (40 miljoen euro) naar United komt."

"In de recente jaren heeft United middelmatige spelers gekocht, in plaats van de crème de la crème-spelers die het zou moeten aantrekken", vervolgt de kritische Yorke. "United zou de allerbeste spelers in Nederland moeten binnenhengelen, maar ze zijn niet meer in de positie om dat te doen, en dat baart me zorgen."

Zirkzee maakte het afgelopen seizoen elf goals voor Bologna. Niet niks, erkent Yorke. "Ik zeg niet dat hij geen goede speler is. Ik zeg ook niet dat hij de Premier League niet in vuur en vlam kan zetten, maar waarom staat hij niet in de basis bij Oranje? Was hij goed voor Bologna maar niet voor het Nederlands elftal? Betekent dat hij ook niet goed voor United gaat zijn?", vraagt de Engelsman zich hardop af.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!