Feyenoord-afgang verbaast Priske

Priske ziet 'rare dingen' bij Feyenoord-afgang: 'Dan kan alles tegenvallen'

29 juli om 08:55

Feyenoord is verbaasd door de afgang van Feyenoord tegen Benfica. Het werd na een desastreuze start 5-0 in Lissabon en daar baalt de Deense trainer van.

In de eerste achttien minuten incasseerde Feyenoord liefst vier Portugese goals, waaronder twee van Vangelis Pavlidis. "Op individueel gebied was het niet goed genoeg", reageert Priske tegenover Feyenoord One. "Er waren slechte acties, zeker in de verdediging. Ook was het tactisch niet perfect. Er waren rare dingen die ik in de eerste weken niet heb gezien."

"In de eerste drie weken ging alles op de juiste weg, maar we zitten in de fase met een nieuw systeem, nieuwe formatie, nieuwe filosofie. Dan kan alles tegenvallen. En dat deed het zeker vandaag", baalt de Feyenoord-trainer, die hoopt dat zijn spelers ervan leren. Veel ging mis in de opbouw. "Op dit niveau mag je deze fouten niet maken, zeker niet tegen een ploeg uit de Champions League."

Priske, die wel vertrouwen put uit het spel in de tweede helft, keert na het trainingskamp in Oostenrijk en het mislukte bezoek aan Portugal met gemengde gevoelens terug naar Rotterdam. "De nederlaag doet pijn. We zijn professioneel. Dit mag niet, zeker niet als je voor Feyenoord speelt. Toch vertrek ik met een goed gevoel. We hebben goede spelers en de juiste mentaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat we over één of twee weken honderd procent zijn."

Feyenoord oefent woensdag tegen AS Monaco en treft aanstaande zondag PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (aftrap 18.00 uur). De week erna wacht promovendus Willem II in de eerste speelronde van de Eredivisie.