Varane officieel naar Como

Como maakt stunt compleet en haalt wereldkampioen voor twee jaar naar Italië

28 juli om 21:43

Raphaël Varane is de nieuwste aanwinst van het Italiaanse Como. De promovendus zit deze transferperiode niet stil en haalde met Andrea Belotti en Pepe Reina ook al grote namen binnen. Varane sluit zich nu aan in het rijtje en tekent een contract voor twee seizoenen met de optie van nog een extra jaar.

Como maakt de komst van Varane via de eigen kanalen bekend. Op de clubsite melden de Italianen verheugd te zijn om de komst aan te kondigen van de Franse verdediger. Varane komt transfervrij over van Manchester United en tekent in Italië een tweejarig contract met een optie om te verlengen.

Bij Como gaat Varane onder leiding van Ces Fabregas spelen. De Spaanse oefenmeester maakte afgelopen seizoen veel indruk door met Como te promoveren naar de Serie A, maar als het aan hem ligt stopt de ambitie van de club daar niet bij. "Raphaël is een speciale speler en zijn komst is het bewijs van de ambitie die we hebben met deze club. Hij is zeer gedecoreerd en de ervaring die hij heeft in twee van de beste competities ter wereld kan niet worden onderschat. Ik kan niet wachten om met hem te gaan werken", reageert Fabregas op de site.

Varane won in zijn carrière grote prijzen. Met Real Madrid legde hij onder andere beslag op drie La Liga-titels en vier Champions League-trofeeën. In 2018 werd de verdediger wereldkampioen met Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!