Bayern blameert zich tegen vierdeklasser en verliest Ito

Bayern blameert zich in oefenduel en raakt aanwinst kwijt: 'Zijn voet is gebroken'

28 juli om 17:54
Laatste update: 28 juli om 17:54

Bayern München heeft zich zondag in een oefenwedstrijd tegen 1. FC Düren geblameerd. De Vierdeklasser hield Der Rekordmeister op een 1-1. Tot overmaat van ramp viel ook aanwinst Hiroki Ito nog uit met een blessure, die hem behoorlijk lang aan de kant zal houden. 

Bayern trad tegen FC Düren niet aan op volledige oorlogsterkte. Een aantal EK-gangers viert immers nog vakantie. Ondanks dat kon trainer Vincent Kompany beschikken over de nodige grote namen. Eric Dier, Leon Goretzka, Mathys Tel en Min-jae Kim waren allen van de partij. Evenals Ito. 

De Japanner, vorig jaar nog kortstondig Ajax-target, viel in de eerste helft uit met een blessure. Inmiddels is duidelijk dat het om een botbreuk gaat. "Zijn linkervoet is gebroken. Hij ligt er voor een lange tijd uit", aldus Max Eberl, sportief directeur van Bayern, in gesprek met BILD

Toen de verdediger in het veld stond overtuigde Bayern niet, en ook na zijn wegvallen was het niet goed. Op slag van rust kwam de vierdeklasser via Rafael Garcia zelfs op voorsprong, niet eens geheel onverdiend. Na rust kwam Bayern, waar Manchester United-transferdoelwit Noussair Mazraoui nog minuten maakte, terug tot 1-1. Nestory Irankunda scoorde. 

Bayern speelt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen nog twee oefenwedstrijden, tegen respectievelijk Tottenham Hotspur en WSG Tirol. Op 16 augustus wordt er voor de eerste ronde in de beker gespeeld tegen SSV Ulm, en op 25 augustus is VfL Wolfsburg de tegenstander in de eerste speelronde van het nieuwe Bundesliga-seizoen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!