'Ajax heeft oprechte interesse in Roberto'

''Oprecht geïnteresseerd' Ajax benadert Roberto, Spanjaard onderzoekt alle opties'

28 juli om 13:41
Laatste update: 28 juli om 14:04

Sergi Roberto gaat de komende dagen bekijken welke opties hij heeft voor wat betreft zijn toekomst. Ajax is een van de clubs die de Spaanse middenvelder heeft benaderd. Dat meldt Fabrizio Romano. 

Na zijn vertrek bij FC Barcelona is Sergi Roberto transfervrij. De komende dagen zal de Spaanse middenvelder bekijken welke opties hij heeft. Ajax heeft volgens de doorgaans goed geïnformeerde transferspecialist Romano in ieder geval 'oprechte interesse'. De Amsterdammers is een van de clubs die de middenvelder annex rechtsback benaderd heeft. 

Eerder meldden bronnen aan ESPN al dat Ajax inderdaad geïnteresseerd is in Roberto. De Amsterdammers kunnen financieel niet opboksen tegen de aanbiedingen van andere clubs, maar met een sportief plan proberen Alex Kroes en co. de Spanjaard te overtuigen. Ajax kan rekenen op concurrentie van onder meer Aston Villa en West Ham United.  

Roberto was het afgelopen seizoen aanvoerder bij FC Barcelona, maar liep deze zomer uit zijn contract. De Spanjaard komt er hoogstwaarschijnlijk niet met Barça uit over een nieuwe verbintenis. Roberto doorliep de jeugdopleiding van de Catalanen en in november 2010 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Roberto groeide het afgelopen decennium uit tot een gewaardeerde kracht, maar hij wist nooit uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!