'Ajax schetst sportief plan aan Sergi Roberto'

'Ajax toont daadwerkelijk interesse en legt Sergi Roberto sportief plan voor'

26 juli om 10:58
Laatste update: 26 juli om 14:57

Ajax lijkt daadwerkelijk interesse te hebben in Sergi Roberto. Dat melden bronnen aan ESPN. De komst van de 32-jarige rechtsback annex middenvelder is echter wel onwaarschijnlijk, benadrukt de sportzender.

Catalunya Radio pakte donderdag uit met het nieuws dat Roberto hoogstwaarschijnlijk vertrekt bij Barça. Naast Ajax zouden ook West Ham United en Aston Villa op het vinkentouw zitten voor de elfvoudig Spaans international. ESPN heeft nu ook vernomen dat Ajax één van de clubs is met interesse.

De kans dat Sergi Roberto daadwerkelijk naar de Johan Cruijff Arena komt, is gering. Technisch directeur Alex Kroes vertelde bij Ajax TV dat de Amsterdammers 30 à 35 procent terug moeten qua salarissen. Transferwatch meldt eveneens dat Ajax financieel niet op kan boksen tegen andere aanbiedingen, maar hem desondanks probeert te overtuigen met een sportief plan. Er zou al een onderhoud hebben plaatsgevonden.

Roberto droeg afgelopen seizoen de aanvoerdersband bij Barça, maar liep deze zomer uit zijn contract. Beide partijen lijken er niet uit te komen over een nieuwe verbintenis. De veelzijdige Spanjaard doorliep een deel van de jeugdopleiding van de Catalanen en in november 2010 debuteerde hij in het eerste elftal. Roberto groeide het afgelopen decennium uit tot een gewaardeerde kracht, maar een onbetwiste basisspeler was hij zelden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!