'Schouten bij topclubs hoger in pikorde dan Veerman'

'Schouten hoger in de pikorde, hij heeft dat meer bewezen dan Veerman'

27 juli om 21:18

Youri Mulder heeft zich rond het oefenduel van PSV met Valencia uitgelaten over de toekomst van Jerdy Schouten en Joey Veerman. De oud-spits denkt dat Schouten er na het EK beter op zal staan dan Veerman, die minder kon bekoren op het eindtoernooi.

“Schouten is in zijn status toch enorm gegroeid door zijn prestaties in het Nederlands elftal. Je komt wel anders binnen. Die jongens zeggen ook tegen hem: goh, geweldig EK. Dat geeft je een bepaald vertrouwen", begint Mulder.

De voormalig international meent dat Schouten een stap hogerop aankan. "Hij heeft het op het hoogste niveau gewoon laten zien. In de Serie A heeft hij al laten zien dat hij meekan, je hebt het gezien in de Champions League. Op meerdere posities ook nog. Hij wordt net zo makkelijk teruggehaald naar het centrum van de verdediging. Hij kan bij een grote club in een grote competitie spelen. Geen probleem."

Als hij gaat, dan verwacht Mulder evenwel dat Schouten kieskeurig is. "Hij gaat alleen naar de top. Wat zullen we zeggen? Tottenham? Maar ze moeten ook nog vijftig miljoen neerleggen, die bedragen worden genoemd."

Waar Schouten bevestigde dat er wel wat belangstelling is, zei Veerman dat er nu niets speelt. Mulder neemt dat niet al te serieus. "Er speelt altijd wel wat. Deze vraag kun je net zo goed niet stellen, want er is geen enkele speler die zegt: Ja, gisteren ben ik nog gebeld door AC Milan. Ik snap dat je de vraag moet stellen, maar er komt zelden een eerlijk antwoord. Hij is wel toe aan een stap hogerop. Maar PSV in de Champions League is ook een hoog niveau. PSV is een ploeg van hoog niveau."

Bovendien twijfelt Mulder of de grote clubs in Europa nog doorpakken na het EK. "Dat is natuurlijk wel van invloed. De allerhoogste top zegt nu misschien: we gaan niet achter Veerman aan. Ik denk dat Schouten bij die topclubs hoger in de pikorde staat dan Veerman. Zo'n EK is wel bepalend of je het allerhoogste niveau aankan. Dat heeft Schouten meer bewezen dan Veerman."