Schouten: 'Natuurlijk is er belangstelling'

Schouten erkent belangstelling: 'Betekent niet dat ik één, twee, drie weg ben'

27 juli om 20:24
Laatste update: 27 juli om 20:49

Jerdy Schouten houdt zich niet bezig met een mogelijk vertrek bij PSV. De Oranje-international erkent echter wel dat er interesse is na een sterk seizoen in Eindhoven én zijn goede prestaties op het EK.

"Ik ben met mijn hoofd gewoon bij PSV. Dat is het allerbelangrijkste. Ik ben op dit moment ook gewoon bij PSV, dus het heeft geen nut om daarover te speculeren", zegt Schouten bij Ziggo Sport over een mogelijke transfer.

De 27-jarige middenvelder werd eerder al wel in verband gebracht met clubs als Borussia Dortmund en Juventus. "Natuurlijk wordt er hier en daar wel belangstelling getoond, maar dat betekent niet dat ik één, twee, drie weg ben. Zo werkt het niet. Ik laat het allemaal bij mijn zaakwaarnemer, want daar wil je ook niet mee bezig zijn als speler", vertelt hij.

Schouten hoopt in ieder geval dat PSV de selectie zo veel mogelijk bij elkaar weet te houden. "Dat is altijd belangrijk voor een elftal. We hebben vorig jaar iets moois neergezet. Als je dan dit jaar met hetzelfde team kan spelen, denk ik dat het alleen nog maar beter wordt." Voor de controleur is de doelstelling helder. "Ik denk dat we vooral in de Champions League nog verder willen komen."

Eerst richten Schouten en PSV zich op het duel om de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord. "Een prijs is een prijs." Net als Joey Veerman keerde Schouten deze week terug bij PSV. Beide middenvelders kwamen één helft in actie tegen Valencia.