PSV wint bij laatste test, maar ook blessurezorgen

PSV wint bij laatste test, maar ook blessurezorgen voor Peter Bosz

27 juli om 19:54

PSV heeft de laatste serieuze test in de voorbereiding winnend afgesloten. Dankzij een uitblinkende Ismael Saibari won de landskampioen met 2-1 van Valencia. Toch zal coach Peter Bosz zorgen overhouden aan het oefenduel.

PSV had zaterdag zijn traditionele fandag en deze werd afgesloten met het vriendschappelijke treffen tegen Valencia in het Philips Stadion. De Eindhovenaren traden ogenschijnlijk in de sterkst mogelijke formatie aan. Zo stond de weer aangesloten Jerdy Schouten meteen in de basis. Dat gold onder meer ook voor Noa Lang, die vorig seizoen lang met blessureleed kampte.

PSV schoot tegen de Spanjaarden uit de startblokken. Na een fraaie aanval dook Ismael Saibari al na enkele minuten voor doelman Stole Dimitrievski op. De aanvallende middenvelder wist daar wel raad mee: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten. Sergi Canos maakte na ruim een kwartier wel erg makkelijk gelijk. Na 22 minuten stond het alweer 2-1. Boscagli veroverde de bal en weer was Saibari de afmaker: 2-1.

Toch waren er ook zorgen voor PSV. De Eindhovenaren zagen in de eerste helft zowel Mauro Júnior (hamstring) als Boscagli (sleutelbeen) uitvallen met een blessure. De ernst van de blessures moet nog duidelijk worden, maar de spoeling in de defensie dreigt nog wat dunner te worden.

In de tweede helft kwam PSV ondertussen niet meer in de problemen. Met Joey Veerman als vervanger van Schouten, werden de fans bij vlagen getrakteerd op enkele fraaie aanvallen. Doelpunten vielen er niet meer, mede doordat Johan Bakayoko een aantal keer wat zelfzuchtig was.

PSV kan zich nu opmaken voor de clash met Feyenoord. Volgende week zondag strijden zij om de Johan Cruijff Schaal.