Zorgen PSV: Boscagli en Mauro vallen uit

Zorgen PSV: twee spelers vallen uit, spoeling in defensie mogelijk nóg dunner

27 juli om 19:02

PSV leidt halverwege met 2-1 in de oefenwedstrijd tegen Valencia, maar toch zijn er zorgen. De Eindhovenaren zagen zowel Mauro Júnior als Olivier Boscagli uitvallen met een blessure.

Voor Mauro zat het duel er al na zes minuten op. De Braziliaanse vleugelverdediger greep naar zijn hamstring. Peter Bosz moest hem daardoor vervangen door Fredrik Oppegard. Tien minuten voor de rust kon ook Boscagli niet verder. De Monegask greep naar zijn schouder. Matteo Dams kwam voor hem in de ploeg.

Voor PSV dreigen de problemen zich daarmee op te stapelen in de defensie. Ook Sergiño Dest en Armando Obispo ontbreken immers al met blessures. Bovendien nam de club deze zomer afscheid van reserves als Patrick van Aanholt en Shurandy Sambo. Een week voor de clash met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal moet Bosz zodoende hopen dat de schade meevalt bij Mauro en Boscagli.

In de A-selectie zou Ryan Flamingo als enige fitte centrumverdediger overblijven, op linksback kan Oppegard als enige kandidaat overblijven. Wel deed Peter Bosz deze voorbereiding al een beroep op talenten Dams en Emmanuel van de Blaak. Ook Jerdy Schouten kan een linie zakken. Het is desondanks puzzelen.