Bosz: 'We kijken naar Van den Berg'

Bosz over PSV-target: "We kijken naar een heleboel spelers en hij is er één van"

27 juli om 18:04

PSV treedt zaterdag met een sterke formatie aan in het oefenduel met Valencia, maar Peter Bosz wil nog niet spreken van zijn beoogde basisploeg. De trainer benadrukt bovendien dat hij nog op één versterking hoopt.

Op Joey Veerman na lijkt PSV in zijn sterkst mogelijke formatie aan te treden. Bosz bestrijdt echter dat dit de opstelling is die hij voor ogen heeft. "Dat weet ik eigenlijk niet. Dat hangt ervan af. Er zijn nieuwe jongens bij, er zijn een aantal jonge jongens die zich aandienen. Ik ga kijken wie het beste zijn om te spelen en dat staat helemaal niet vast", zegt hij tegen Ziggo Sport. "Wie gaan spelen hangt af van hoe ze zich laten zien.”

Onder meer Noa Lang staat tegen Valencia aan de aftrap. "Met Noa gaat het goed, maar we zijn voorzichtig met hem. Hij heeft nergens last van, maar we bouwen het telkens weer een stukje op", aldus Bosz, die niet bang is dat er nog steunpilaren vertrekken. "Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar ik hoop dat er weinig meer zal veranderen."

Zelf zoekt PSV nog naar een rechter centrale verdediger. "Dat is bekend. Er zijn twee spelers weggegaan en we hebben er één teruggekregen", doelt hij op Ryan Flamingo. "Er moet er nog één bij."

Sepp van den Berg lijkt een belangrijke kandidaat. "Hoe ik naar hem kijk? Op dit moment niet, want hij is er niet. We kijken naar een heleboel spelers en hij is er één van", stelt Bosz, die beaamt dat hij gecharmeerd is van de Nederlandse mandekker van Liverpool. "Jawel, maar er zijn een heleboel spelers die mij aanspreken. We kunnen ze niet allemaal krijgen."