Dortmund betaalt 25 miljoen euro voor Couto

Update: Dortmund strikt Braziliaan uit succesteam van Girona

3 augustus om 13:33
Laatste update: 3 augustus om 13:33

Als de laatste plooien zijn gladgestreken, gaat Borussia Dortmund zich versterken met Yan Couto. De Braziliaan gaat Manchester City, waar hij nooit voor uitkwam, ongeveer 25 miljoen euro opleveren.

Couto werd de voorbijgegane twee seizoenen gestald bij City's partnerclub Girona. Pas in de afgelopen jaargang groeide de Braziliaan uit tot een belangrijke speler voor de Spaanse stuntploeg. Toch gaat het sterke seizoen hem een mooie transfer opleveren, meldt Fabrizio Romano.

De vleugelverdediger, die vroeger te boek stond als 'de nieuwe Dani Alves' is persoonlijk akkoord met Dortmund en is momenteel in afwachting van de laatste details. Dortmund gaat volgens Romano maximaal 25 miljoen euro inclusief bonussen overmaken naar Manchester.

Opvallend is dat Couto slechts een enkele keer tot de wedstrijdselectie van City behoorde. Dat was toen The Citizens het in 2021 opnamen tegen Leicester City voor de Community Shield.

Update: Borussia Dortmund heeft zich definitief versterkt met Yan Couto. De Braziliaanse back (22) komt op huurbasis over van Manchester City, meldt de Bundesliga-topclub. Die Borussen bedongen tevens een optie tot koop. Deze bedraagt naar verluidt 25 miljoen euro, plus vijf miljoen aan bonussen. 

Couto werd vorig seizoen door City verhuurd aan zusterclub Girona, waarmee hij zeer succesvol was in La Liga. Hij kwam nooit in een officiële wedstrijd van de Engelse topclub in actie.