Jake O'Brien vertrekt volgens Fabrizio Romano niet naar Ajax, maar naar Everton

'Gedroomd Ajax-target dreigt naar Everton te verkassen: clubs al akkoord'

27 juli om 16:19
Laatste update: 27 juli om 16:23

Jake O'Brien stond in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, maar dreigt nu naar Everton te vertrekken. De Premier League-club heeft een akkoord bereikt met Olympique Lyon en de medische keuring zou zondag al plaats kunnen vinden. Alleen de speler zelf zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Everton en Lyon hebben een principeakkoord bereikt over O'Brien, weet Fabrizio Romano. Eerder meldde The Daily Telegraph al dat Everton met Ajax verwikkeld was in een strijd om de handtekening van de centrale verdediger. De 23-jarige international van Ierland, die bij Lyon nog een contract heeft tot medio 2027, zal hoogstwaarschijnlijk voor zondag zijn keuze maken.

Alleen O'Brien zelf zou nog in de weg kunnen staan van een stap naar de Premier League. Mochten club en speler snel tot een akkoord kunnen komen, staat de medische keuring in Liverpool zondag al op de planning. Bij Everton ligt een vijfjarig contract klaar voor de stopper.

O'Brien speelde al eerder in Engeland. Hij maakte in 2021 de overstap van Cork City naar Crystal Palace, waar hij niet doorbrak. De Engelse club verhuurde hem aan achtereenvolgens Swindon Town en RWD Molenbeek, alvorens Lyon hem oppikte.