Gimenez over een eventueel vertrek bij Feyenoord

Gimenez ontkent vertrekwens en sluit langer verblijf niet uit: 'Pas dan ga ik'

27 juli om 07:23

Santiago Gimenez wordt al maanden in verband gebracht met Europese grootmachten, maar voorlopig is de Mexicaan nog helemaal niet bezig met een vertrek uit Rotterdam-Zuid. De spits zegt op zijn plek te zitten bij Feyenoord en meldt zelfs dat nog geen enkele club zich officieel gemeld heeft voor zijn diensten.

Pas wanneer een andere club op de stoep staat, zal hij gaan nadenken over een eventueel vertrek, vertelt Gimenez openhartig aan het Algemeen Dagblad. "Ik snap alle vragen, maar mijn toekomst is in handen van God. Zelf heb ik nog geen idee waar ik over een paar weken speel. Misschien wel gewoon bij Feyenoord. En nee, het kost me geen moeite om me daarop te focussen. Pas als God wil dat ik ga, dan ga ik."

Om voor te sorteren op een eventueel vertrek, trok Feyenoord Julián Carranza deze zomer aan. Ook Ayase Ueda loopt nog in Rotterdam rond. "Ik vind het alleen maar logisch dat Feyenoord drie goede spitsen wil hebben", zegt Gimenez over de concurrentiestrijd die los dreigt te barsten. "We spelen dit seizoen Champions League, Eredivisie en beker. Dan heb je gewoon veel spelers nodig. Het zorgt zeker niet voor extra druk bij me, nee. We zullen elkaar pushen, daar worden we allemaal beter van", besluit Gimenez, die vervolgens nog een laatste keer terugkomt op een eventueel vertrek.

"Zolang ik hier ben, zal ik alles geven voor de club. Ik hou van Feyenoord en van Rotterdam. We willen de mensen volgend seizoen weer blij maken."