Ten Hag over transferplannen Manchester United

'United is nog niet klaar op de markt, willen ons nog in alle linies versterken'

27 juli om 07:00

Als het aan Erik ten Hag ligt, is Manchester United nog niet klaar op de transfermarkt. De Engelse grootmacht bereidt zich momenteel in de Verenigde Staten voor op het nieuwe seizoen. Ten Hag laat zich op een persconferentie uit over de plannen van de club én gaat specifiek in op zijn verwachtingen rondom Marcus Rashford en Mason Mount.

Manchester United is al druk beziggeweest op de transfermarkt. Met Joshua Zirkzee en Leny Yoro ontving Ten Hag al twee aanwinsten. Als het aan de oefenmeester ligt blijft het daar niet bij. "Ik wil dat de selectie zo sterk mogelijk is", stelt hij op een persmoment.

Ten Hag onthult vervolgens zijn precieze plannen. "We hebben al twee hele goede aankopen gedaan, dus als iedereen fit is, hebben we een team dat iedereen kan verslaan. Maar in de breedte van de selectie moeten we nog stappen zetten, omdat we blessures hadden. Dit seizoen is het survival of the fittest. We willen ons nog in alle linies versterken."

Met Rashford en Mount voelt het deze voorbereiding voor Ten Hag alsof hij nog twee nieuwe spelers in de gelederen heeft. De twee kampten afgelopen seizoen met blessures en een vormdip, maar Ten Hag is 'voor de volle honderd procent overtuigd' dat dit hét seizoen wordt voor zijn pupillen. Dat vertelt hij in gesprek met The Athletic. "Rashford kan zichzelf alleen maar bewijzen. Hij is capabel, hij scoort op relatief jonge leeftijd al zoveel doelpunten, dus hij is daartoe in staat. Ik heb er vertrouwen in, honderd procent geloof, dat hij hetzelfde kan doen als een paar seizoenen geleden."

"En het afgelopen seizoen van Mount kun je niet beoordelen", gaat de Tukker verder. "Want hij was geblesseerd. Veroordeel hem niet. Als hij fit is, zal hij een zeer goede speler voor ons zijn en kunnen we hem gebruiken. Je hebt verschillende soorten spelers nodig in de ploeg. Teamspelers, multifunctionele spelers. Hij is zeker een van de spelers die op verschillende posities kan spelen en hij zal het team gaan helpen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!