Griezmann kan loopbaan vervolgen bij LAFC

'Griezmann-droom wordt mogelijk realiteit: Atlético dreigt aanvaller te verliezen'

26 juli om 23:20

Los Angeles FC heeft stappen ondernomen om Antoine Griezmann los te weken bij Atlético Madrid. Dat meldt L'Équipe. De Franse spelmaker mag deze zomer voor een vast bedrag vertrekken bij Atlético Madrid, en kan zodoende een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan: spelen in Amerika. 

LAFC is op de Franse tour. De MLS-club versterkte zich eerder al met Hugo Lloris en Olivier Giroud, en hoopt nu ook aan de haal te gaan met Griezmannn. De 135-voudig international heeft bij Atlético nog een contract voor één jaar, met een optie tot nog een jaar. 

De linkspoot heeft een clausule in zijn contract staan, die hem in staat stelt om voor een bedrag van 10 miljoen euro te vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. LAFC is 'zonder moeite' in staat om dat bedrag te betalen, aldus L'Équipe. LAFC heeft al gesproken met de entourage van Griezmann. Hen is een zeer lucratief vooruitzicht voorgeschoteld. Griezmann kan in één klap de op een na best betaalde speler van de MLS worden. Dat is op dit moment Inter Miami-superster Lionel Messi.

"Het is een droom van mij", zei de inmiddels 33-jarige Griezmann vorig jaar over zijn droom om ooit in de Verenigde Staten te spelen. "Ik wil dat de omstandigheden zo goed mogelijk zijn als ik daarheen ga, maar het is zeker een doel voor de toekomst."

Over of die omstandigheden nu goed genoeg zijn voor Griezmann, doet L'Équipe nu geen uitspraak. Voordat de linkspoot een keuze maakt, zal hij eerst contact opnemen met Didier Deschamps. Griezmann wil weten of een transfer naar de VS van invloed is op het perspectief dat de bondscoach van Frankrijk hem kan bieden bij het nationale elftal. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!