'Transfercoupe' in Simons-saga, Nederlander blijft bij Leipzig

'Transfercoup' in Duitsland: 'Bayern grijpt mis, Simons blijft bij RB Leipzig'

26 juli om 20:45

De Duitse tak van Sky Sport maakt vijdagavond melding van een 'transfercoup' in de soap rondom Xavi Simons. Niet Bayern München, maar RB Leipzig gaat (wederom) aan de haal met de Nederlandse aanvaller. Der Rekordmeister is inmiddels doorgeschakeld naar Désiré Doué. 

'Dat zou een echte transfercoup zijn', begint Sky Sport. Het medium weet dat Leipzig nu over de beste papieren beschikt om Simons nog één seizoen te huren van Paris Saint-Germain. Eerder deze week werd al bekend dat ook Simons zelf graag nog een seizoen voor de Oost-Duitse club speelt. 

Als er niks onverwachts gebeurt, staat de voormalig speler van PSV binnenkort 'gewoon' weer op het trainingsveld van Leipzig. 'De deal zou binnenkort rond moeten zijn', zo is te lezen. Simons wil alle betrokkenen op korte termijn duidelijkheid verschaffen. Waarschijnlijk volgt officieel nieuws ergens volgende week. 

Dan zit de vakantie van Simons, die nog trefzeker was voor Oranje in de halve finale van het EK, erop. Duidelijk is in ieder geval dat Simons binnenkort niet te bewonderen is bij PSG. Hij wil niet langer uitkomen voor Les Bleus. Die 'saga staat op het punt te eindigen', besluit Sky Sport

Bayern heeft inmiddels kennisgenomen van het Simons-nieuws, en is doorgeschakeld naar Doué. De negentienjarige Franse vleugelaanvaller speelde het afgelopen seizoen 31 competitiewedstrijden voor Stade Rennais. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en vier assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!