'Ten Hag heeft wederom nieuw staflid op het oog: United meldt zich in Noorwegen'

'Manchester United wil staf verder versterken met specialist in spelhervattingen'

26 juli om 15:18

Manchester United wil de technische staf andermaal versterken en heeft zich bij het Noorse Lillestrøm gemeld voor de diensten van Andreas Georgson, die er hoofdcoach is en op Old Trafford als assistent moet gaan fungeren, zo meldt het Noorse medium Nettavisen.

Georgson is door Manchester United benaderd voor een rol als assistent-trainer bij en een deal zou dichtbij zijn. The Red Devils zullen naar verluidt een afkoopclausule in het contract van de trainer activeren, waarmee hij voor een bedrag van rond de drie ton zou kunnen vertrekken. Georgson is sinds een half jaar in dienst van Lillestrøm.

Eerder werkte Georgson voor Brentford, Arsenal een Southampton, waar zijn focus doorgaans lag op spelhervattingen. Binnen de staf van Erik ten Hag wordt een soortgelijke rol verwacht voor de Zweed. De nieuwe technisch directeur van Manchester United, Jason Wilcox, was de man die Georgson naar Southampton haalde. Eerder deze zomer trokken de Engelsen Ruud van Nistelrooy, René Hake en Jelle ten Rouwelaar reeds aan om de technische staf te versterken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!