'Feyenoord klopt bij Brighton aan voor Buonanotte'

'Feyenoord klopt bij Brighton aan voor tweevoudig Argentijns international'

26 juli om 14:16
Laatste update: 26 juli om 14:56

Feyenoord heeft zich bij Brighton & Hove Albion gemeld voor Facundo Buonanotte. De Rotterdammers hopen de negentienjarige Argentijn te huren van de Premier League-club, mét een realistische koopoptie. Dat meldt 1908.nl.

Feyenoord en Brighton hadden eerder deze zomer al met elkaar te maken vanwege de transfer van Mats Wieffer, die net als Yankuba Minteh aan de slag ging in het American Express Community Stadium. Nu zijn de clubs in gesprek over Buonanotte. In De Kuip zien ze hem als vervanger van rechtsbuiten Minteh, maar ook als een extra optie voor het aanvallende middenveld, aldus 1908.

Met Buonanotte lijkt Feyenoord daarmee vooral de stand-in van Calvin Stengs in huis te willen halen. Die laatste raakte bovendien geblesseerd tijdens het trainingskamp in Oostenrijk én wordt al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar Lazio.

Feyenoord wil Buonanotte huren, maar hoopt op een realistische koopoptie. Brighton nam hem begin 2023 voor zes miljoen over van Rosario in zijn geboorteland. De huidige marktwaarde van de tweevoudig Argentijns international wordt geschat op achttien miljoen euro. Voor The Seagulls speelde hij tot dusver veertig Premier League-duels, waarin hij vier keer scoorde en twee assists gaf.

Volgens het fanmedium staat de komst van Buonanotte los van de interesse in Jun-ho Bae, die in beeld is voor de positie van linker aanvallende middenvelder in het 3-4-3 systeem van Brian Priske.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!