'Transfersom bekend: FC Twente heeft beet bij Lammers'

'Transfersom bekend: FC Twente heeft beet en kan Lammers bijna verwelkomen'

26 juli om 13:24
Laatste update: 26 juli om 14:57

De transfer van Sam Lammers naar FC Twente is een kwestie van tijd. Voetbal International meldt dat de 27-jarige spits voor drie seizoenen gaat tekenen in de Grolsch Veste.

FC Twente en Rangers FC zouden het zo goed als eens zijn geworden over een vaste transfersom van ongeveer 2,5 miljoen euro. Door 'flinke bonussen', aldus VI, kan dat bedrag nog stijgen. Het is niet bekend wat de maximale hoogte is en welke bonussen afgesproken zijn.

Twente wilde zich aanvankelijk versterken met Wout Weghorst, maar hij bleek na een sterk EK niet langer haalbaar. Lammers kwam in beeld als alternatief en is inmiddels bijna eigendom van de Enschedese club. "Ik ga niet ontkennen dat we met hem bezig zijn", liet technisch directeur Arnold Bruggink al optekenen.

Lammers verdiende in Schotland, waar zijn rol was uitgespeeld, anderhalf miljoen euro per seizoen. Het is niet bekend wat Twente hem in het vooruitzicht heeft gesteld. Vorig seizoen maakte hij als huurling van FC Utrecht veel indruk in de Eredivisie (tien goals en drie assists in achttien optredens).

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!