'Ederson wil weg door lof Guardiola aan concurrent'

'Transferwens Ederson verklaard: gekrenkt door lof Guardiola voor teamgenoot'

26 juli om 10:15
Laatste update: 26 juli om 14:57

Ederson staat deze zomer open voor een vertrek bij Manchester City. Hoewel de pas dertigjarige doelman de onbetwiste nummer één is van de Premier League-grootmacht, zijn scheurtjes in het huwelijk een belangrijke reden voor zijn vertrekwens. Dat meldt The Athletic.

Ederson is uitgegroeid tot een steunpilaar in de succesploeg van Pep Guardiola sinds hij in 2017 voor veertig miljoen euro overkwam van Benfica. Dat de Braziliaan deze zomer aanstuurt op een transfer, wekt dan ook verbazing. The Athletic erkent dat er ongetwijfeld financiële drijfveren zijn: zo maakt Al Ittihad zich sterk voor zijn komst en in Saudi-Arabië ligt een miljoenensalaris klaar. Maar er speelt meer.

Volgens het toonaangevende sportmedium was Ederson 'geraakt' door alle lof voor Stefan Ortega, nadat hij zelf met een blessure was uitgevallen in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Tottenham Hotspur. De 31-jarige Duitser verrichtte een cruciale redding, toen Heung-min Son in de slotfase voor hem opdook. In plaats van 1-1 werd het niet veel later 0-2 via Erling Haaland. Ortega werd onder meer door Guardiola bewierookt om die 'titel-bepalende' redding. Veel supporters oordeelden zelfs dat Ederson zo'n redding niet in huis had gehad.

Ook in de dagen na de cruciale crash bleef het complimenten regenen voor Ortega. Dat zinde Ederson blijkbaar niet. De in zijn trots gekrenkte sluitpost plaatste op Instagram twee foto's van reddingen in dezelfde clash. 'Niemand begrijpt het, behalve ik. Tot snel', schreef hij. Guardiola probeerde de onvrede enkele dagen later nog te sussen. "Weet jij waarom we de Champions League wonnen? Door Ederson. Hij was de sleutel", sprak de manager onder meer op een persconferentie.

Hoewel Guardiola zijn waardering uitsprak, heeft de hele situatie bijgedragen aan de vertrekwens van de Braziliaanse sluitpost. Hij zou het liefst naar een andere Europese topclub gaan, maar dat wordt mede door de vraagprijs van Manchester City een lastig verhaal. De Engelse topclub verlangt zo'n zeventig miljoen euro. Saudische clubs, en met name Al Ittihad, zijn mogelijk wel bereid om dat bedrag te betalen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!