'Leipzig wijst 'belachelijk voorstel' van Barça af'

'Verbijsterd Leipzig slaat 'belachelijk voorstel' van armlastig Barça meteen af'

26 juli om 07:55

FC Barcelona zag zijn bod op Dani Olmo meteen worden afgeslagen door RB Leipzig en dat is niet zonder reden. Volgens Diario SPORT is de Bundesliga-topclub verbijsterd door het 'surrealistische' voorstel van de Catalanen.

Barça was bereid om een transfersom van veertig miljoen euro op tafel te leggen voor Olmo, plus twintig miljoen aan mogelijke bonussen. Er zat echter een flink addertje onder het gras. De La Liga-grootmacht stelde voor om tien miljoen per jaar te betalen in de komende vier seizoenen, waarbij de eerste betaling pas in januari 2025 zou worden overgemaakt. Ook begin 2026, 2027 en 2028 zou Leipzig dan nog een deel krijgen.

Niet alleen het principe van 'koop nu, betaal later', zat Die Roten Bullen dwars. Wat betreft het variabele deel wilde Barça vijf miljoen betalen per titel in La Liga of de Champions League, met een maximum van twee in beide kampioenschappen. Gezien de financiële en sportieve verhoudingen in Spanje en Europa is het nog maar afwachten of de ploeg van Hansi Flick spoedig succesvol is. Dat Leipzig zijn Spaanse sterspeler deze zomer zou verkopen zonder meteen een euro te ontvangen, wordt door de Duitsers gezien als 'surrealistisch' en 'lachwekkend', schrijft SPORT.

Barcelona moet al jaren passen en meten wat betreft de financiële huishouding. Ondanks het - in de ogen van Leipzig - 'belachelijke voorstel' is het bod op Olmo volgens de Catalaanse sportkrant wel een teken dat de club langzaam maar zeker wat ruimer in zijn jasje komt te zitten. Deze zomer moet immers ook Nico Williams al worden aangetrokken voor 58 miljoen.